De Koekoek

Delen

 Ik denk dat ik veel meer koekoeken heb gehoord dan dat ik ooit heb gezien.
Vroeger als ik met mijn ouders op de plas was dan hoorde ik altijd de koekoek. Ik kon hem door op mijn handen te blazen ook best goed nadoen en dacht ze daar mee te kunnen lokken. Het leek dan wel altijd of de Koekoek mijn imitatie beantwoordde. Maar echt zien nee dat zat er niet in.
Tot een week of 3 geleden toen ik ergens stil lag met mijn boot om de zwarte Stern te fotograferen.
Ineens zag ik in mijn ooghoek iets landen op een waterlelie. Ik dacht eerst aan een duif. Maar toen ik inzoomde zag ik dat het wel degelijk een koekoek was. Ik herkende zijn gestreepte borst. Die heeft hij om andere vogels een beetje voor de gek te houden. Deze strepen lijken op die van een andere vogel namelijk de Sperwer.
Buiten het feit dat een Koekoek graag het nest van een ander gebruikt om daar haar eieren in te leggen en de jongen door een andere vogel te laten verzorgen, leent hij dus ook graag het kostuum van een andere vogel. Een Wannabe Sperwer dus. En mijn imitatie van vroeger is eindelijk beloond.
#Koekoek #Nieuwkoopseplassen #afkoelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Scroll naar top