IJsvogel

Delen

Wat was ik blij om deze vogel weer te zien. Veel IJsvogels hebben de vorstperiode helaas niet overleefd. Als er ijs ligt kunnen ze niet vissen. Veel IJSvogels verhongeren dan.
Ik voer naar de plek waar ik ze vorig jaar had gezien en vrijwel direct zag ik het mannetje en het vrouwtje. Ze vlogen werkelijk af en aan en maakte elkaar het hof. Er wordt dus alweer gewerkt aan een nieuwe generatie IJsvogels. Gelukkig maar, want dit is toch echt een van de meest kleurrijke vogels die Nederland rijk is.
Zijn oranje buikje simuleert de kleur van de blaadjes. Zodat de visjes die hij wil vangen, met een duik vanaf een tak, hem niet zo snel zullen zien. Daarnaast is de blauwe kleur van zijn rug bedoeld om aanvallen vanuit de lucht af te slaan. Dit omdat deze kleur van het water er voor zou zorgen dat hij dan minder opvalt. Nou vind ik juist die blauwe kleur altijd heel opzichtig, gelukkig maar want dan zie ik ze tenminste ook nog eens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Scroll naar top