Visdiefjes

Delen

Al weken was ik naar ze op zoek, Visdiefjes. Dan dacht ik ze te zien….
Nee helaas was het toch een meeuw. Terwijl het verschil toch best duidelijk is. 
Maar nu zijn ze echt wel weer terug en hebben ze de Nieuwkoopse plassen weer gevonden. 
Heerlijk dat zo kenmerkende gekrijs in de lucht. Ze hebben niet alleen Nieuwkoop weer gevonden maar ook elkaar, te zien aan hun gedrag. Nog even geduld en dan zijn er vast ook weer jonge Visdiefjes te bewonderen. Wel op afstand want ze kunnen best een beetje agressief zijn. Nou ja agressief? Ik zou het meer beschermend willen noemen.
Terecht natuurlijk. De Visdief is een oogjager. Vanuit de lucht ziet hij de visjes en duikt er zo op af. De Visdief staat op de rode lijst o.a. door gebrek aan voedsel en vertroebeling van het water waardoor ze de visjes niet goed kunnen zien. Ik heb mij altijd al afgevraagd hoe ze vanuit de lucht die visjes zien en dan ook nog weten te vangen.
Ik hoop dat het met dit toekomstige broedsel goed gaat komen zodat dit in ieder geval weer kan bijdragen aan uitbreiding van de populatie.

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Scroll naar top