De Visdief is weer terug

Delen

Terug van zijn lange reis naar Mauritanie 3749 kilometer enkele reis.
Sommige vliegen nog verder namelijk naar Zuid Afrika 9400 kilometer enkele reis. Normaal gesproken komen de visdiefjes zo eind maart weer terug in Nederland. Ik weet niet hoe ze het doen. Misschien hebben ze wel  Pellleboer eigenschappen. (voor de jongere onder ons dit was een weerman) Ze lijken namelijk  precies te weten dat ze langer weg moesten blijven omdat het hier nog veeeeeel te koud was. Misschien raadplegen ze wel de buienradar onderweg. Hoe dan ook ik vind het een prestatie dat zo’n relatief kleine vogel zo’n afstand af kan leggen en dat niet eenmaal nee wel twee keer per jaar. En dat alles zonder Tom Tom of ander navigatiesysteem.
Als straks de herfst weer komt dan gaan ze weer. Maar zo ver is het gelukkig nog lang niet. We gaan eerst genieten van het voorjaar en hopelijk van een prachtige zomer. Maar vooral van de aanwezigheid van deze prachtige vogel en de vogels die nu nog onderweg zijn naar de Nieuwkoopse plassen. Ik weet in ieder geval nog iemand die er heel blij van wordt dat zijn lievelingsvogel weer is teruggekeerd. Mijn fotomaatje “Aad” Deze visdief mag voorlopig even uitrusten en bijkomen van de lange reis. Hij heeft er een mooi rustplekje voor gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Scroll naar top